Ревю: Razer Abyssus
8 март 2010 |
skill level 2/5:

Ревю: Razer Abyssus

Бюджетна мишка, но не съвсем.

13913 прочитания
12 одобрения
3 неодобрения

 

Драгомир "Duffer" Дончев

Интересно - оказва се, че на Razer, дори бюджетните им продукти не са съвсем като масовата китайска евтиния. Казвам го с ясното съзнание на човек, който си е купувал дъно опаковано в найлоново пликче и видео - карта в кутия от кафява мукава без надписи. 

След подобно начало вече сигурно си се досетил – ще си говорим за един оксиморонен продукт. Не си внимавал в часовете по български език и литература? Термина не ти е познат? „Оксиморон” се разшифрова като „вътрешно противоречие”. Да, като в изрази от вида: „военна интелигенция” и „приятелска стрелба". 
 

Тъй като законите на съвременния маркетинг забраняват да се наричат нещата с истинските им имена (ама го забраняват по-строго и отколкото Тората забранява на евреите да ядат свинско, а Корана забранява на правоверните да употребяват алкохол), официалната версия на Razer относно Abyssus е: „това е мишка създадена за играчи, търсещи качество, надеждност и производителност в проста, праволинейна опаковка, без излишни неща и екстри”. Демек – това е представата на Razer за „мишка за бедни”.

Майтапът настрана – обективно погледнато Abyssus е точно такава, каквато я е поръчал доктора – семпла, готина, спартански изчистена. В същото време тя предлага най-съществените неща, които вероятно си свикнал да свързваш с името Razer – удобство, бързина, комфорт и куп дребни, симпатични finishing touches, така както само Razer умеят.


12 одобрения
3 неодобрения
Етикети:
Razer Abyssus Abyssus геймърска мишка ревю тест обзор рецензия евтина геймърска мишка бюджетна геймърска мишка цена цени снимка снимки игри Razer Mamba Dragon Age: Origins Warhammer 40K: Dawn of War II Battlefield: Bad Company 2