Ревю: Coolink GFXChilla
8 март 2010 |
skill level 2/5:

Ревю: Coolink GFXChilla

Полезен. Тих. Многоцелеви. Че и евтин!

12692 прочитания
7 одобрения
0 неодобрения

„All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost.”
J. R. R. Tolkien, Lord of the Rings - The Riddle of Strider


Имало едно време едни охладители за видео – карти, които стрували повече от някой видео - карти.... Хубаво де, малко преувеличих, но в някой случаи (Zalman VF1000, Thermaltake DuOrb) това е почти вярно. Ако пък леко перифразирам и кажа: „на половина колкото някой видео – карти” си попада директно в целта. За водните VGA кулери пък най-добре изобщо да не отварям приказка.
Големият въпрос (ТМ) тук естествено е: „Дали наистина е нужно един подобен продукт да изглежда скъп и ДА Е скъп, за да е високоефективен, читав и в крайна сметка – полезен?”
Ако питате пичовете от бюджетното поделение на Noctua, отговора е Coolink GFXChilla или другояче казано – твърдо не!

 

Това охлаждане ми попадна съвсем случайно за тест и честно казано още докато го разопаковах у мен се надигна вълна на скептицизъм. Истината е, че GFXChilla не само е евтин (30-тина долара), но и изглежда евтин. Съответно първия ми сблъсък с продукта беше нещо като момент на ярко проникновение – осъзнах, че вредното облъчване на разнородни маркетингови клишета (кое от кое по идиотски) през годините явно най-после е свършило пъкленото си дело и е прецакало безнадеждно личната ми преценка за нещата. Посмъртно не можех да приема, че нещо което изглежда толкова семпло и не впечатляващо може да е действително полезно.


7 одобрения
0 неодобрения
Етикети:
Coolink GFXChilla Radeon HD 5770 GeForce 8800GT