PC на месеца: Януари 2010
1 януари 2010 |
skill level 1/5:

PC на месеца: Януари 2010

Новата година започва с промени във формата, навлизането на Clarkdale сред Intel-ските конфигурации и сбогуване с DDR2

15460 прочитания
28 одобрения
1 неодобрение

Николай “Aegir” Колев

Дневен ред:

1. Промени във формата

2. Посрещаме Intel Clarkdale

3. Сбогуваме се с DDR2

Още веднъж за идеите

Краят на една година и началото на новата по традиция е време за равносметка. Мотото на щатската полиция е достатъчно преекспонирано, за да прозвучи на някои като клише. Oт друга страна, обаче, добрите клишета наричаме класика, а класиката е нещо, което остава модерно по дефолт, по подразбиране, защото носи в себе си традиционни ценности (Пф, добре, че не каза „непреходни”, защото щеше да намирисва на литературна критика, а знаеш как хич не ги обичам подобни. – бел. ред.). Та, за да не се разливам извън темата – за онова „да служим и защитаваме” става дума. Това беше идеалистичният замисъл зад този проект, когато се появи през пролетта на 2007-ма.

Да служи на интересите на домашния потребител... не, това не е съвсем точно... поправям се: да служи на онези, които се отнасят към избора си на компютър с внимание. А защо да го прави ли? Ами, защото според мен това е израз на комбинация от елементарно самоуважение и грижа спрямо нас самите или близките, за които избираме машината.

Колкото до частта за защитаването. На първо място се опитам да пресявам количеството техническа терминология и фактология до нива, които да не удавят онези, които са се заинтересували от железария едва наскоро. Или пък не искат да се задълбочават и просто искат да се насладят на новите си придобивки с удоволствието на хора, които карат кола с кеф, но имат съвсем бегла представа за устройството й. След това искам да ви защитя от илюзията, че някой би разбрал специфичните ви нужди и би разрешил проблема с избора на новата ви машина по-добре от вас самите.

Представям идеи, изходна точка, някакво общо решение, което да префасонирате, надградите или тотално да отречете и в края на краищата да направите проекция на собствената си индивидуалност, отразена в компютъра, който ще ползвате. Бих се радвал, ако просто ви провокирам да помислите над проблема, да не доверявате сляпо на първият изскочил (самозван) ескперт (аз не се изключвам от тази бройка), да гледате с критично око и здравословна доза скептицизъм на промоциите. В края на краищата, идеята е да поемете отговорност за избора си, и в последствие да останете доволни от него. Хайде стига толкоз за философията.


28 одобрения
1 неодобрение
Етикети:
PC на месеца януари 2010 нова година избор на конфигурация избор на компютър съвет за избор на компютър избор на PC оферта асемблирана система цена цени оферта