PC на месеца: Октомври
17 септември 2009 |
skill level 2/5:

PC на месеца: Октомври

Рокади на върха в очакване на „Кипарисите”

15462 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

Николай “Aegir” Колев

В началото на септември Intel вкараха в сметките на хардуерните любители обещаните три процесора, най-евтиният от които се оказа най-интересен. Подробният обзор на колегата Денислав Славчев можете да намерите на PCWorld.bg; тук ще коментирам само и единствено практическото му приложение. Ако изграждате балансирана система за игра на стойност под 2000 лева сред интелските предложения е по-логично да се ориентирате към Core 2 Duo и Core 2 Quad процесорите за цокъл LGA775, които стават все по-атрактивни ценово. Ако, обаче, търсите решение с перспектива за ъпгрейд, чиято база не се нуждае от подмяна поне в едногодишна перспектива, всички пътища водят към Core i5 750.

В очакване на Radeon HD 5x00

 

В края на август се появиха първите "шпионски" снимки на Radeon HD 5870

Междувременно, хората с по-дълбоки джобове, които възнамеряват да вложат 300+ лева в новата си видеокарта могат да долепят едно ухо до земята и да позадържат покупката, защото до 23-ти септември, когато ще бъдат пуснати в продажба поколение Cypress (кипарис, англ.) от серията Radeon HD 5800.   

Въпреки, че следващата информация не е съвсем официална, в Мрежата се появиха достатъчен брой слайдове достоверно изглеждащи слайдове от презентации на AMD, така че мисля да направим кратка рекапитулация на очакванията:


4 одобрения
0 неодобрения
Етикети:
PC на месеца конфигурации компютърни системи препоръчани оферта