Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 531

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 534

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 537

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 540

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 544

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 548

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /var/www/sites/asen/COMMON/procedures/class.FunctionsCommon.php on line 552

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sites/asen/pcw/procedures/class.Add.php on line 367

Достъп до РС-то от iOS и Android

14 юли 2018
7153 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

Искате да имате достъп и да контролирате вашето Windows PC от смартфона или таблета? Microsoft Remote Desktop позволява достъп от един компютър на друг, а с Remote Desktop приложението за iOS и Android, можете да влезете в PC-то си, да преглеждате каквто ви трябва и като цяло, да работите с компютъра си, така все едно сте пред него, но чрез мобилно устройство. Ето как...

 

Отдалечен достъп

Прочетете още: Ръст на PC пазара благодарение на бизнес компютрите

Първо, трябва да сте сигурни, че вашият Windows компютър е настроен за отдалечен достъп. За да направите това, отворете Control Panel. В полето за търсене в горния десен ъгъл напишете "remote". От получените резултати, изберете "Allow remote access to your computer."

 

Позволяване на отдалечена връзка

На прозореца System Properties при таба Remote, позволете опцията "Allow remote connections to this computer". Също така, можете да сложите отметка и на "Allow connections only from computers running Remote Desktop with Network Level Authentication (recommended)". Не забравяйте да дадете OK, за да затворите прозореца.

 

iPhone или iPad

Тези от вас, които искат да имат достъп до компютъра си от iPhone, iPad или iPod touch, могат да свалят приложението Remote Desktop. След инсталацията, пуснете приложението от съответното мобилно устройство.

 

Добавяне на компютъра

Тапнете върху плюс символа (+), за да добавите името на компютъра, който искате да достъпите. Ще се появи "Add New" прозорец, който ще ви попита какъв тип устройство искате да добавите. Изберете опцията "Desktop".

 

Намиране на компютъра

Новопоявилият се Desktop прозорец ще изиска да въведете името или IP адреса на PC-то. Ето как да намерите и двете. За да видите името на компютъра, под която и да е версия на Windows, отворете Control Panel. В полето за търсене, въведете "computer name". От получените резултати, кликнете на линка "See the name of this computer".

 

Името на компютъра

Ще откриете името на компютъра в секцията "Computer name, domain, and workgroup settings".

 

IP адреса

За да видите IP адреса на PC-то, отворете Command Prompt и напишете "ipconfig". IP адреса ще е изписан срещу IPv4 Address.

 

Връщаме се към Remote Desktop

Връщаме се към приложението Remote Desktop – тапнете върху полето PC Name. Сега изберете името на компютъра или IP адреса в полето "Host name or IP address". Не забравяйте да тапнете върху "Done".

 

Добавяне на потребителски акаунт

Следващото поле се отнася към потребителския акаунт, който ще използвате за достъп до отдалечения компютър. Това ще е акаунт на самия компютър, като да речем, личният ви Microsoft акаунт или локалният ви акаунт. Ако искате всеки път да въвеждате името и паролата когато ползвате отдалечената връзка, тогава оставете полето празно. В противен случай, тапнете върху полето "User Account". При появилият се прозорец "User Accounts", изберете опцията "Add User Account".

 

Въвеждане на акаунт

При прозореца "Add User Account" въведете името и паролата за акаунта, който искате да използвате при отдалечения достъп. Тапнете върху "Save".

 

Персонализиране

Изберете полето "Additional Options". Тук можете да добавите име за самата връзка, освен ако не искате да използвате името на компютъра. Освен, ако не планирате да използвате мобилното си устройство за достъп до РС-то извън домашната мрежа, можете да пропуснете полето Gateway. Sound полето дава избор дали да има звук на мобилното устройство или компютъра, или изобщо да се изключи.

Полето до Swap Mouse Buttons позволява да размените левият и десният бутон на мишката. А полето до Admin Mode позволява да се свържете към PC-то като администратор, за да имате пълен контрол над всички опции, функции и данни.

Когато приключите с преглеждането и настройването на всичките допълнителни опции, тапнете на Desktop линка, за да се върнете на предния екран.

 

Save Desktop

На прозореца Desktop тапнете върху линка Save.

 

Избиране на компютъра

Сега тапнете на името и иконата на компютърната връзка, която настроихте току-що.

 

Удостоверяване

Първият път когато се опитате да получите достъп до компютъра, Remote Desktop ще пожелае да удостовери връзката като легитимна. Включете опцията "Don't ask me again for connections to this computer" и дайте Accept. Сега вече ще можете да се свързвате директно и на екрана на мобилното ви устройство ще се появи десктопа на компютъра.

 

Лентата с инструменти

Сега вече можете да отваряте програми и прозорци, да менажирате десктопа и да правите всичко, което ви е необходимо на компютъра. В помощ към контрола на отдалечената връзка, приложението ще покаже малка лента с инструменти в горната част на екрана. Иконата с лупата ще ви приближи екрана, а ако я тапнете отново, ще ви отдалечи. Иконата с клавиатурата ще изведе клавиатурата на мобилното устройство, за да въвеждате текст, където ви потрябва.

 

Странични ленти

Ако тапнете на иконата хамбургер, ще се покажат страничните ленти. При лявата, можете да тапнете на иконата "Start New", за да започнете нова сесия за отдалечен достъп с друг компютър. При дясната, можете да тапнете на Home бутона, за да се върнете на началния екран на Remote Desktop приложението. Иконата "Mouse Pointer" ще ви пусне курсур на мишка, който да използвате при настоящата си сесия на отдалечен достъп. Чрез "End Session" иконата, прекратявате сесията.

 

Промяна на настройки

Има една главна категория, която вероятно бихте искали да пипнете и да разгледате. Първо, тапнете на "End Session" иконата, за да прекратите сесията. След това се насочете към Gear иконата (зъбчатото колело) в горния ляв ъгъл. Тук са основните настройки на приложението. Ако имате нужда от помощ, съвет за настройка и прочее, тапнете върху иконата с въпросителния знак (до Gear иконата).

 

Показване на резолюцията

При основния екран с настройките, можете да изберете Display Resolution.

 

Промяна на резолюцията

Оттук се контролира как ще се появява екрана на отдалечения компютър върху мобилното устройство. Можете да запазите резолюцията по подразбиране или да преминете към резолюция близка до тази на мобилното устройство.

 

Android

Remote Desktop за Android работи идентично с iOS варианта си. Като свалите и инсталирате приложението, първият екран ще ви накара да приемете лицензионните условия. Оттам насетне, следвайте същите стъпки описани и при iOS приложението – от въвеждането на име и акаунт, до самите настройки по свързването. При първото ви свързване към РС-то потвърдете връзката, като сложите отметка на "Never ask again for connections to this PC" и тогава натиснете Connect.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Проблеми и решения"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Достъп до РС-то от iOS и Android"    

абонамент за бюлетина