New Soprano възроди легендарен дизайн на Thermaltake
21 септември 2012 |
skill level 1/5:

New Soprano възроди легендарен дизайн на Thermaltake

Тихата кутия с хармонични извивки пристига в брутално черен и снежно бял цвят

5512 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения

Колегата Н.К., който е фен на класическа музика, описва Thermaltake Soprano като най-красивата форма, в която човек може да сложи компютъра си. Казва, че вълнообразния профил на предния панел му напомняла извивките на цигулка.

Оригиналните Soprano все още се продават, но компютърните кутии претърпяха драматични архитектурни промени през последните няколко години. Въпреки изключителния си дизайн, едно шаси проектирано преди повече от петилетка няма как да съперничи функционално на един модерен корпус.

 

След кратко разследване се оказа, че радостния вой, разнесъл се от кабинета на главния по време на следобедната ми дрямка, е предизвикан от вестта за възкресението на легендарния дизайн.

Кутията New Soprano е запазила знаковия преден панел с профил на интеграл (разтегнато S за щастливците, незапознати с интегралите), изработен от грубо полиран алуминий.

Форматът й е масовият Midi Tower при размери 510 х 220 х 460 mm (Д х Ш х В), a теглото й oт 8,3 kg подсказва, че е облицована с качествени стоманени листове, а не е от това, от което правят кутиите на пастета и компютърните шасита за 50 лева.

Водещата цел на конструкторите е да осигурят тишина и комфорт на собственика й, ето защо бордовете са облепени с шумоизолираща пяна, а вградените вентилатори са изключително тихи. Вкарващият е с диаметър 200 милиметра и има синя подсветка, а задният, типично разположен на височината на процесора, е 120-милиметров. При желание собственикът може да добави още един 120-милиметров вентилатор, който да подпомага охлаждането на видеокартата.

 

Размерите на кутията позволяват комфортната инсталация на mATX и ATX дънни платки с до 7 слота за разширителни платки. Максимално допустимата височина на процесорния охладител е 175 mm, а максималната дължина на видеокартата – 315 mm. Предвидени са 5 вътрешни гнезда за твърди дискове или SSD и четири външни гнезда за оптични устройства. В останалото от древността гнездо за флопи дисковото устройство днес типично се инсталира четец за карти памет, панел за диагностика и контрол на вентилаторите, а най-често – нищо.

 

Кутията веднага излиза в два варианта – изцяло черен и бяло-сребрист . Интериорът и в двата случая е изцяло черен.  Налице са редица признация на модерните кутии – долно разположено захранване, широкият прорез в тавата за дънната платка за улеснение на монтажа на процесорния охладител, уплътнени с гума отвори за отвеждане на кабелите и извеждането на USB 3.0 портове на предния панел. Последната практична екстра, с която по-добрите производители облагодетелстват клиентите си, е вградената в кутията докинг станция, на която можете да свържете произволен твърд диск или SSD на SATA интерфейс.

Пълните спецификации са тук, а цената все още се очаква.


3 одобрения
0 неодобрения
Етикети:
Thermaltake New Soprano Thermaltake тиха кутия шумоизолирана кутия размери тегло спецификации