Килър: Sapphire HD 7870 GHz Edition OC
2 април 2012 |
skill level 2/5:

Килър: Sapphire HD 7870 GHz Edition OC

Студена и ефективна

15799 прочитания
9 одобрения
2 неодобрения

Валентин "Kosh" Марков

Мартин "More Dakka" Огнянов

Николай "Aegir" Колев

 

Какви игри и колко често играете определя и с колко ще похарчите за новата си видеокарта. Ако игралните ви потребности не се изчерпват със стратегии по на 2-3 години, бюджет около 200-300 лева ще ви е напълно достатъчен. Любителите на реалистични експлозии, ефектни пушилки, летящи късове с различен произход и прочее визуална вакханалия обаче охотно влагат в новите си графични карти поне толкова, колкото за игрална конзола на края на жизнения си цикъл (каквито в момента са и PlayStation 3, и Xbox 360).

Факт е, че делът на геймърите с толкова дълбоки джобове е доволно скромен (под 25% от игралните фенове) и може би има предумишлена символика във факта, че видеокартите от семейството Radeon HD 7800 носят кодовото име на слабо населения остров Pitcairn.

 

Кратка справка:

Островната група Питкеърн се състои от четири острова, разположени в Южния Тихи океан, с обща площ от 47 квадратни километра. Единственият населен от тях е вторият по големина – Питкеърн, обитаван от 61 жители (данни от 2011-та). Това прави острова най-слабо населената  административно-териториална юрисдикция в света (островите са британска отвъдморска територия). Въпреки свидетелствата, че Питкеърн и Хендерсън са били заселени от полинезийци през 15-ти век, при повторното им откриване от европейците и двата са ненаселени. Първите нови заселници на Питкеърн са британци и таитяни, които след бунт през 1790 година превземат кораба Bounty, слизат на острова, след което потопяват кораба, за да не бъдат открити и съдени за измяна. Заселниците остават без контакт с цивилизацията до 1808-ма година, когато екипажът на американския търговски кораб Topaz прекарва 10 часа на острова.

За сметка на това нормата на печалба при видеокартите от средния клас е доста добра, ето защо клиентелата им е влиятелна и добре обгрижвана от производителите групичка.

 

Пазарно позициониране на семейството HD 7800

Обектът на неакадемичните ни интереси е представител на елита на „буржоазията” сред графичните ускорители – Sapphire HD 7870 GHz Edition OC  притежава пълноценния графичен процесор Pitcairn XT, а освен това това е допълнително подсилена като фабрично овърклокнат модел.


9 одобрения
2 неодобрения
Етикети:
Sapphire HD 7870 OC Sapphire HD 7870 GHz Edition OC HD 7870 спецификации цена тестове ревю температури шум овърклок HD 6970 HD 7950 GTX 570