»н и €н: “ехнологични подаръци за —вети ¬алентин
13 февруари 2012 |
skill level 2/5:

»н и €н: “ехнологични подаръци за —вети ¬алентин

ѕредложени€ в последни€ момент

12319 прочитани€
12 одобрени€
5 неодобрени€

„Ќаши€т народ н€ма план за действие,

той е страшен в сво€та импровизаци€.”

¬алентин "Kosh" ћарков

Ћазар "Otto" Ќиколов

Ќиколай "Aegir"  олев

—помн€те ли си анимационни€т сериал на ƒисни за чичо —крудж и още н€какви, които н€мат значение за повествованието? ¬ъпросни€т герой си имаше една ста€ „за мислене” с кръгла форма. ¬ центърът й негова стати€ – мислещ, а около стату€та беше издълбан дълбок коловоз, в който той обикал€ше напрегнато, когато обмисл€ше важно решение.

≈дин бивш съученик с тънко чувство  за ирони€, веднъж ме избъзика че съм изринал такъв коловоз зад последни€ ред чинове в класната ста€. ѕрав беше адашът, който ме гледаше как изнервено прав€ тегели от ъгъл до ъгъл. „аках да ме изпитат по един от петте или шестте предмета (н€кои от т€х – съвсем легитимни точни науки),  на които б€х лепнал иронични€т етикет „разказвателни”. —поред „Ѕръсначът на ќкам” най-веро€тното об€снение ще да е, че съм се чувствал неподготвен. »ли пък съм се притесн€вал за оценката си. ¬същност не е нито едно от двете. ¬същност от малък най-много мраз€ да чакам.

Ќе съм от хората, които могат да четат или слушат музика или да гледат  филм на спирка, в чакалн€ или превозно средство. Ћесно губ€ концентраци€ и прежив€ването е изц€ло лишено от удоволствие и непълноценно, меко казано. ¬ремето, прекарано в чакане е напълно загубено за мен.

 огато пътувам приготв€м багажа си в последни€ момент. Ќа гара или летище винаги пристигам с риск да закъсне€. ¬еднъж изпуснах самолета си, но това не ме накара да се промен€. Ћичната  ми карта също е издадена в последни€ ден на законоустановени€ срок.

∆ертва на типични€  български манталитет?  Ќе, за мен това е част от личната ми философи€. ѕознавам се достатъчно добре и знам, че когато сроковете станат кратки, ставам по-деен, по-решителен и по-ефективен. ѕланирането ми е интересно, но изпълнението на плановете - скучно и безинтересно. 

» тук н€къде тр€бва дойде времето да направ€ моста между привидно несвързаните разсъждени€ по-горе и темата за подаръците. ќт една страна сервирам тази стати€ в последни€ възможен ден преди празниците. » това е съвсем преднамерено. –азчитайки на това, че мнозина българи избират подаръци в последни€ момент? —амо отчасти. –аботата е там, че в добри€ подарък се съдържа здрава доза импровизаци€, той просто тр€бва да ти „проговори” веднага. ј това е нещо, което н€ма как да се планира. ѕосвещавам този текст на всички онези, които търс€т вдъхновение в последни€ момент.

ћалко за организаци€та на идеите за подаръци

ќсвен, ако не сте изкарали последните 40-тина години в н€ко€ пещера, едва ли ще ви изненада, че не раздел€м подаръците от следващото стегнато списъче строго на мъжки и женски. ¬место това реших да ги определ€ като повече »н или повече ян.

—поред философската дефиници€:

»н се описва с характеристики като плавно движение, мекота и податливост на обработка. јсоциира се със зем€та и водата, луната, нощта и женското начало.

ян се характеризира с бързина, твърдост и устойчивост. —вързан е с  огън€, небето, слънцето, ден€ и мъжкото начало.

¬ контекста на устройствата за „ин” ще считаме онези, залагащи на хармоничен външен вид, ергономичност и комфорт. ѕовече „€н” са онези с агресивна визи€, акцентиращи на производителност и функционалност.


12 одобрени€
5 неодобрени€
≈тикети:
технологични подаръци —вети ¬алентин флашка мишка слушалки таблет ултрабук компактен компютър мини PC