PC на месеца - брой 02/2012
9 февруари 2012 |
skill level 2/5:

PC на месеца - брой 02/2012

Избираме десктоп компютри от 500 до 2500 лева

11951 прочитания
17 одобрения
0 неодобрения

 

 

„Купуваш си компютър за хиляда лева. Поврежда се. Ремонтът ти излиза сто лева.

Купуваш си лаптоп за хиляда лева. Поврежда се. Продаваш работещите части за сто лева.”   - надпис на стената на компютърен сервиз

 Валентин „Kosh” Марков

Николай „Aegir” Колев

Допускам, че когато годината е 2012-та, доста народ, който досега не е имал личен компютър, възнамерява да си вземе по-скоро мобилен компютър или таблет, отколкото традиционна настолна машина. От друга страна почти не познавам хора, които са доволни от покупката на първия си компютър. Точно в момента не ми се занимава с пропаганда на темата десктопи срещу мобилни компютри, понеже съм кисел. А съм кисел, защото докато пиша тази статия на лаптопа слушам музика или поне се опитвам. Проблемът е в това, че буксата, в която се слага жака на слушалките е разхлабена и звукът ми прекъсва. Мога да го оправя, но знам, че за целта трябва да разглобя и сглобя лаптопа напълно. Процедурата отнема повече от час. От друга страна, ако си имах работа с настолна машина, решението щеше да отнеме десетина минути... Да, реших нещо. Вместо да развивам пространни есета за предимствата и недостатъците на мобилните компютри, в няколко поредни статии ще споделям по един аргумент „за” и един агрумент „против” тях. И след като вече лаптопът ми бе нахранен, ето я и добрата новина. Миналата седмица си купих безжична мрежова карта с поддръжка на последния стандарт 802.11n само за десет лева – един човек си разпродаваше повредения лаптоп на части. Ако искате да поосвежите застаряващия си лаптоп с ъпгрейд, подобни обяви във форумите са най-евтиният начин да го направите.

Конфигурациите този месец са виртуално асемблирани на 01.02.2012-та година при разменен курс от 1,49 лв. за щатски долар.

Най-практичните нови компоненти за вграждане ще обсъдим в коментарите по самите системи.


17 одобрения
0 неодобрения
Етикети:
PC на месеца февруари 2012 цена цени десктопи декстоп компютри настолни компютри