Ревю: Thermaltake Level 10 GT
7 ноември 2011 |
skill level 2/5:

Ревю: Thermaltake Level 10 GT

С автограф за феновете

13992 прочитания
7 одобрения
2 неодобрения

Николай "Aegir" Колев

Валентин "Kosh" Марков

Не съм особено приказлив. Едната от причините е, че намирам слушането за по-обогатяващо от говоренето. Другата е, че избягвам да губя времето на хора, които ценя. Имам простичко правило – не бих ви разказал случка, която е твърде безинтересна, за да влезе във филм. Или поне в добър сериал. Мисълта ми беше, че всеки си има история, но не всяка история заслужава да бъде разказана.

Това е схема на въздушните потоци към и от Level 10 GT, която придава ефирен изглед на кутията

Приказките са друга бира. Всяка от тях има ясна поука. Освен това, в тях има герои. Героите служат като единици мерки. А, и е забавно да се намъкваш в кожите им – оправя настроението. Влизането в образ може да ти помогне да разрешиш някой проблем или да ти навлече още по-голям такъв... Пф, отнесох се. Трябваше да кажа, че качествено изградените герои както и качествената тоалетна хартия са многопластови. И имат своята история на произхода.

Има ли логично обяснение за уводното ми словоблудство? Да, правя аналогия. Днес ще разкажа приказка, в която главен герой е компютърна кутия. Казва се Thermaltake Level 10 GT и появата й има своята предистория.

В началото бе Level 10

Причудливият източен силует на Level 10 трудно може да се сбърка.

Годината е 2009-та. Мястото е Тайпе. Изложението е Computex. В павилиона на Thermaltake има нещо, което събира погледите на минувачите. Ясно е, че е предназначено да си сглобиш компютъра в него, но не е точно кутия по същия начин, по който кутии не са Antec Skeleton и Lian Li T1 Spider. Причудливото Level 10 е изградено от вертикална носеща стена, чиято основа се разширява в долната си част и формира базата на шасито. На лявата страна на стената са окачени клетките, в които се поставят разделно компонентите на компютърната система както следва: В горния край на предната част е клетката за 5,25-инчовите устройства, под която са разположени 6 единични клетки, в които могат да се монтират 3,5- и 2,5-инчови твърди дискове и SSD. Отгоре в задната част е клетката за захванването, а в най-голямата глетка под нея са ключовите компоненти на машината – дънна платка, процесор, памет, охладител и разширителни платки. Причудливото творение на индустиалния дизайн, култивирано от Thermaltake и BMW DesignworksUSA отнесе една кошница с награди и бързо придоби звезден статус. И до днес Thermaltake Level 10 е едно от най-лесно разпознаваемите шасита сред изобилната си конкуренция.

Въпреки, че спечели сърцата на техно маниаците с причудливите си форми и изключителното качество на материалите и изработката си, Level 10 остана бутиков продукт. Първоначално се продаваше за $850, а в последствие цената и бе намалена до $700, но дори и така струва поне двойно повече от алтернативните конкурентни предложения, предлагащи аналогична охладителна мощност. Факт е, че за разликата от $400+ геймърът би предпочел да ъпгрейдне видеокартата или/и процесора си. Да не говорим, че за $700 в Щатите човек може да сглоби много смислен компютър за игра. От гледна точка на овърклокърите пък твърде ограничените опции за монтаж на по-производителни вентилатори и липсата на възможност за инсталация на водно охлаждане са твърде ограничаващи. Като цяло, Thermaltake Level 10 залага изключително на wow фактора и е прекалено непрактична, за да се превърне в мейнстрийм явление дори сред геймърите и хардуерните запалянковци.


7 одобрения
2 неодобрения
Етикети:
Level 10 GT Thermaltake Level 10 GT спецификации технически характеристики тестове тестови резултати шум производителност температури цена