Кратко ревю: Arctic Cooling Silentium T11
22 юли 2011 |
skill level 1/5:

Кратко ревю: Arctic Cooling Silentium T11

Тиха бюджетна геймърска кутия

8004 прочитания
10 одобрения
0 неодобрения
 

Валентин "Kosh" Марков

Николай "Aegir" Колев

Марката Arctic Cooling е най-популярна на масовия потребител с достъпните си охлаждания, а термопроводящите им пасти от сериите Arctic Silver и МX са се превърнали в стандарт сред овърклокърите. През последните две-три години тайванският производител значително разшири портфолиото си и добави като добави в него  аудиослушалки, клавиатури, мишки, батерии и зарядни устройства за дребна електроника, DVD плейъри, игрална конзола, както и десетина радиоуправляеми модели, движещи се по суша, въздух и вода, най-неортодоксалният от които е една гугутка с дистанционно управление; без майтап, който иска, може да я разгледа тук. Във връзка със значително разширения си каталог и желанието за експанзия в нови за тях води, шефовете на компанията промениха или по същество съкратиха името й от Arctic Cooling на Arctic и създадоха няколко шест направления – Arctic Cooling, Arctic Power, Arctic Sound (за пълния списък посетете сайта) – всяко от които ще развива собствен бренд.

Охлажданията на Arctic Cooling, на които съм попадал, споделят някои общи характеристики с легендарния съветски танк Т-34: на вид са прости, но са зверски ефективни, а освен това са убийствени евтини спрямо конкурентните решения. Прочее, заедно с промяната на името в Arctic видимо започнаха да отделят доста повече внимания на външния вид и опаковките на продуктите си. Охлажданията придобиха стилната черно-бяла окраска като пластмасовите детайли са полирани до огледален блясък и се продават в изцяло прозрачни блистери – благодарение на тях можете да огледате от всички страни това, което купувате.

Първият си опит с компютрърните кутии Arctic Cooling направи през 2007-ма. Името на серията беше Silentium. Базовите модели бяха пет (с имена Т1, Т2, ..., Т5), а заедно с модификациите Eco-80 и Pro общият им брой е 14. От гледна точка на вътрешна структура, кутията беше само една и различията се изчерпваха с различните лицеви панели и цветови схеми. Както подсказва името на серията, ключова отличителна черта на шаситата беше тяхната шумоизолация. Интериорният им дизайн беше доста необичаен поне за времето си и в някои отношения се оказа пророчески. Вс     яка от кутиите вървеше с тихо захранване, което бе разположено на дъното на шасито, но в предния край. Твърдият диск се поставяше в шумоизолирано легло. Всяка кутия се продаваше в комплект с тихо 500-ватово захранване на AC. Основна пречка пред пазарния успех на първото поколение Silentium бе факта, че от една страна имаха мощно (особено за времето си) охлаждане, което предполагаше използването им за геймърски и овърклокърски цели, но от друга самите кутии не бяха особено просторни дори и с отчитане на факта, че ставаше дума за Mid Tower, а не за Full ATX.

 

Три години по-късно Arctic пускат Silentium T11, който няма много малко общо с предшествениците си, изключая факта, че прилага доста необичайна схема за циркулация на въздушните потоци:А ето и нейните спецификации:

Спецификации на Arctic Cooling Silentium T11

Продуктов код
  PCACO-PCS1102-CB
Тип кутия
Midi Tower
Размери (В x Ш x Д) 430 x 190 x 490 mm
Тегло 5 kg
Цветове бял, сив, черен, сребристо-черен
Материали SECC и ABS
Охлаждане

Преден (вкарващ) :
120 mm вентилатор Arctic Cooling Arctic Fan F12 TC

Заден (вкарващ) :
120 mm вентилатор Arctic Cooling Arctic Fan F12 TC

Гнезда - С външен достъп 4 x 5,25’’
- HDD/SDD 1 x 3.5’’ (+ 1 x 3,5"/2,5" с адаптер)
Разширителни слотове
7
Поддържани дънни платки
9,6” x 9,6” (mATX), 12” x 9.6” (ATX)
I/O портове
USB 2.0 x 2, HD Audio x 1
Захранване Стандартен PS2 захранващ блок

 


10 одобрения
0 неодобрения
Етикети:
Arctic Cooling Silentium T11 Silentium T11 компютърна кутия геймърска кутия спецификации характеристики цена кратко ревю