Ревю: Xigmatek Asgard Pure Black Edition
3 октомври 2010 |

Ревю: Xigmatek Asgard Pure Black Edition

Точно това за което е създадена!

13197 прочитания
7 одобрения
2 неодобрения

Драгомир "Duffer" Дончев

 „Всеки може да пише вдъхновено за брутален модел като Дарк Флийта – каза той и ме погледна строго. В очите му искряха дяволити отблясъци, които никак ама никак не ми харесаха. Опита ме е научил достатъчно добре: мярнат ли се такива неща в погледа на някой който ти възлага работа бягай бързо и надалеч.
Героично устоях на обзелото ме внезапно желание да бъда някъде другаде – по възможност на друга планета без достъп до интернет и мобилно покритие и се престорих, че слушам внимателно.
- Е, да предполагам, че е така... – колебливостта в гласа ми беше далеч от престорена.
- Мдам, всеки може... – измърмори сякаш на себе си колегата Колев - Да видим обаче как се пише интересно за нещо по-простичко...”
Из „Подбрани работни диалози”, Д.Duffer.Дончев – лична, архивна колекцияИмало казват едно време една кутия със златно сърце. То за имането – ясно е, че е имало, понеже ако нямаше аз надали щях да седя в момента на пода в стаята си и да съзерцавам с празен поглед разопакования там Xigmatek Asgard Pure Black Edition. А той милия, да трепери в очакване, гол както майката – фабрика го е родила, тотално разсъблечен от картонения си кашон, укрепващите подложки от стиропор и найлоновите си долни дрехи.

Кръстена на мистично място на властта. Столицата на боговете. Сърцето на Валхала

 И така – имало едно време една кутия със златно сърце. То за златно няма как да не е златно – при тия цени на процесорите (особено Intel-ските, 1000 GHz циреи да им излязат на корпоративните меки част и под кръста дано!), но за целите на днешната ни история да приемем, че термина е използван в по-широкото му и фриволно значение, а в действителност материала на изработката е чист силиций – иначе казано пясък. 
Това естествено няма чак толкова важно и ключово значение за настоящото повествование, освен може би да му придаде известна (и нарочно дирена) драматичност.

Преди да премина по към същността на нещата, трябва да ти призная нещо за пред проектния стадий на личния ми работен процес, а то е, че винаги посядам за няколко спокойни момента на мълчалива медитация пред кутиите които ревюирам. Поначало рецензията на толкова специфично – особен продукт какъвто са РС кейсовете от всеки род, вид и калибър е много тънка работа, безкрайно субективна в същността си както без съмнение си имал възможността нееднократно да се убедиш, четейки моите текстове по темата.
Всяка кутия си има собствено, индивидуално, неподражаемо излъчване, собствен стил, душа ако искаш. Тя е като изящна статуя затворена в монолитен каменен блок, която само чака да бъде освободена и изправена пред очите на света от умелите удари на чука насочван от внимателните ръце на изкусен каменоделец или скулптор.
От по земна, прагматична гледна точка – всеки кейс си има уникално приложение, специфичен коефициент на полезност, строго определена сфера на приложение. Точно както и в природата, в хай тек бранша никога няма нищо излишно, а всеки продукт може и следва да има конкретен таргет, конкретна група потребители, които търсят точно него и нищо друго!
Другояче казано – присъствието на определен артикул на пазара никога не е самоцелно и по презумпция следва да се приема като обмислено действие, плод на съществуващо или потенциално търсене.
Накратко – за всеки влак си има пътници, достатъчно само е да се срещнат на подходящата гара...

В този ред на мисли Asgard е и обикновена и не до там обикновена кутия. Макар привидно да стои доста по долу в хранителната пирамида от изящни стийм-пънк шедьоври като споменатия в началото Dark Fleet, в действителност трябва да ти кажа, че Xigmatek са сътворили един безкрайно смислен (дължа ви 5 лв авторски права за термина колега Колев) кейс, който на изключително разумна цена предоставя редица предимства на по взискателните РС потребители (особено що се отнася до онези от тях, които поначало е невъзможно да бъдат убедени, че 100+ долара за куп ламарини без захранващ блок всъщност са напълно оправдана инвестиция).

 


7 одобрения
2 неодобрения
Етикети:
Xigmatek Asgard Xigmatek Asgard кутия за компютър ревю тест Асгард