Review: Phenom II X4 970 Black Edition
21 септември 2010 |

Review: Phenom II X4 970 Black Edition

Поглед към най-бързият четириядрен процесор на AMD

19837 прочитания
36 одобрения
5 неодобрения

Драгомир "Duffer" Дончев

По всичко личи, че за AMD предстоят интересни времена. Със задаващата се премиера на новата Fusion Llano архитектура и евентуалния дебют на следващата генерация графични процесори от шесто поколение, скоро най-ключовия конкурент на Intel ще напомни на света за себе си. При това – със страшна сила!

Междувременно обаче...междувременно от компанията са решили да го дават кротко и планомерно. Лека полека както се казва. Живо доказателство е новата серия чипове, които от днес вече са официално на пазара – солидна компания от приятно „освежени” версии на вече съществуващи модели. Макар никой от тях да не предлага нещо революционно ново и изненадващо те със сигурност ще затвърдят позицията, която компанията си извоюва през последните няколко години, а именно на производител предлагащ уникално добро съотношение между цена и производителност.

Една от може би най-добре познатите марки на AMD: Phenom II X4

 Сред най-интересните оферти тук без съмнение са така наречените Black Edition ревизии – чипове позволяващи повишаване на тактовата им честота (овърклок) само с промяна на процесорният им множител, а не с обичайното „помпане” на системата шина – един много по-гъвкав и продуктивен метод за изстискване на допълнителна скорост. 

Освен, че са основно „запазена марка” на AMD (Intel почти не предлагат подобни процесори – техните чипове от години са със заключени множители), моделите от тези серии са изключително подходящи за хора, които са привлечени от идеята за овърклок, но цялата схема с честоти, делители и прочее им идва прекалено сложна.
На по-запалените клокъри пък Black Edition версиите предлагат много по-вече и по гъвкави възможности за постигане на максимално добър баланс в тактовите честоти на които работят различните компоненти в системата и в крайна сметка перфектен тунинг на бързодействието й.


36 одобрения
5 неодобрения
Етикети:
AMD Deneb AMD Phenom II X4 AMD Phenom II X4 970 Deneb Phenom II X4 четириядрен процесор 970 Black Edition 890FX Deluxe3 890FX обзор тест ревю сравнение спецификации цена