Ключ към лятото: Техно джаджи за свободното време
11 август 2010 |
skill level 1/5:

Ключ към лятото: Техно джаджи за свободното време

Пътеводител за егомани и алтруисти

40640 прочитания
18 одобрения
1 неодобрение

Драгомир "Duffer" Дончев

Ивайло Йошков

Николай "Aegir" Колев

"All work and no play

makes Jack a dull boy."

(поговорка)

   

В жегата на човек рядко му се работи, а още по-рядко му се мисли. Ето защо тази нощ реших да остана по-докъсно и да не си лягам (освен преживявам ранното ставане особено зле, пък и го считам за уронващо авторитета ми) и да напиша втъпителното слово към това, което си мисля, че се получи прилична подборка на джаджи, с които можете да си угодите самички, да зарадвате някой любим човек... Или пък да се подмажете подобаващо, ако си падате по такива неща и вярвате, че ще помогне на кариерата ви.

Вариант А: Мобилни техно джаджи за из път и на открито

Изобщо, приятно е да му отпуснеш двата края отвреме-навреме. Можем ги тия неща българите, особено около празници и отпуски. А тия дни всеки, с когото си приказвам вече е на почивка, или скоро ще заминава. Та, покрай тия пътувания човек може да се пресети, че я фотоапарат няма, я с нов телефон иска да се изфука където трябва. Затова най-отпред в гайда (Ех, каква хубава бългаска дума! – бел. ред.) наредихме тези устройства като най-масови.

Следват ги преносимите цифрови хранилища от всякакви размери, представени чрез флашчетата и твърдите дискове. Така де, това че по цял ден кисна в морето не значи, че вечер примерно не ми се гледа последния сезон на House M.D. или не ми се слуша саундтракът на Grey’s Anatomy.  

Вариант Б: Хедонистични залитания на закрито (и прохладно, и с приглушена светлина, ако може) 

Навънка е шибано лято. Тази дума може да предизвика у мен положителна емоция само, ако става дума за „:Лято”-то на Вивалди, при това само последните пет минути. Има една (тъпа – бел. ред.) поговорка, според която на високо мозък не вирее. (Колев е висок 186, затова се засяга от нея – бел. авт.)

Всъщност, на топло мозък не вирее. Една кратка разходка в атласа, придружена с откъслечни флашбекове от часовете по история, Уикипедията, History ченъл, Дискавъри или откъдето там черпите сведенията си по история на цивилизациите ще ви отведат до заключението, че силни цивилизации рядко са се раждали, а още по-рядко  - просперирали в климатичните пояси между двата тропика. Дори и в съвремието, изключително редките изключения дължат икономическия си просперитет си я на петрола или друго полезно изкопаемо, я на особено изгодно географско положение.

Та, оставяйки геополитическото разсъждение настрана, втората голяма група джаджи в августовския пътеводител е за онези, които предпочитат развлечения на закрито. Постарахме се и те да бъдат обгрижвани адекватно като във втората половина на селекцията сме включили игри, геймърска периферия и актуалните в контекста на жегите и генералната идея за максимален комфорт и пълно размазване опции за освежаване на външния вид и охлаждането на компютърната система.

Вариант В: И бира! 

Накрая, мъдреците сред нас знаят, че когато те попитат: „Вино или ракия?”, правилният отговор е „И бира!”. Ето защо разделението на джаджите на две части бе извършено изключително по географски, а не според психо-социални критерии. На никого не пречи да прекара половината си почивка на плажа, а другата половина – пред компютъра или игралната конзола. Вярно, че от бирата започнахме, но все пак това не е реклама на бира и затова няма да менторствам и да ви уча да се глезите с удоволствие и мярка. Още повече, че мотото на фамилния ми герб гласи: „Повечко! Повечко!”. Приятно четене и приятна почивка. Толкова.


18 одобрения
1 неодобрение
Етикети:
технологичен подарък глезотия свободно време шопинг гайд пазаруване мобителен телефон смартфон аксесоар цифров фотоапарат флашка флашче външен твърд диск мобилен твърд диск преносим твърд диск охладител за процесор геймърска кутия геймърска мишка геймърска клавиатура PC игри видеоигри конзолни игри цена