Ревю: SteelSeries Kinzu
10 август 2010 |
skill level 2/5:

Ревю: SteelSeries Kinzu

Смъртоносен FPS боец

17646 прочитания
19 одобрения
0 неодобрения

 

Антон Генчев

Стефан Паскалев

Лазар Канелов

Ревюто е направено за Project One от екип на SpaceFar.

Датчаните от SteelSeries са експерти в производството на висококачествена геймърска периферия. Компанията, основана през 2001-ва година, може да се похвали с повече, отколкото други фирми са направили за 20 години. Продуктите й са допринесли немалко за победи на световно известни гейминг отбори като Fnatic, SK gaming, Evil Geniuses и др. Под патронажа й са организирани десетки ланпартита

На местната сцена, обаче SteelSeries са активен играч едва през последните две години, така че от гледна точка на масовият потребител, тя остава някакси на по-заден план спрямо Logitech и Razer, които имат дългогодишна история на българския пазар (с известни прекъсвания за Razer - бел. ред.). Въпреки това, а може би именно благодарение на това, маркетингът на SteelSeries се оказа изключително дружелюбен; тестовият образец бе на бюрото ми едва три дена, след като уговорихме ревюто. Мисълта ми е, че ако датчаните работят с дистрибуторите си толкова ефективно, колкото с хората в медиите, със сигурност можем да очакваме промяна в статуквото.

Обект на (не)здравия ни интерес в днешното ревю е компактната геймърската мишка SteelSeries Kinzu Optical. Както се подразбира от името й използва оптичен сензор, а не  лазерен. Тъй като от години работя с Logitech MX 518, която също е оптична, имах възможността да ги сравня в условия на игра и стандартна работа.

Иначе, бюджетната мишка в каталога на компанията се явява и пряк конкурент на рейзъровата Salmosa.

За любителите на твърдите факти, ще започнем със спецификации.

Kinzu в цифрички:

 • Кадъра за секунда: 9,375
 • Инчове за секунда: 50
 • Мегапиксела в секунда: 3,75
 • Counts Per Inch: 400 - 3200
 • Ускорение: 20 G
 • Брой бутони: 3
 • Дължина на кабела: 2 m
 • Без нужда от драйвери, plug and play
 • Вградена памет за 3 профила
 • Размери: 117 mm x 64 mm x 36 mm
 • Съвместима със: Winodws 2000 /XP /Vista /Seven (7) /Mac OS

DPI VS CPI

За тези, които не знаят какво означават DPI и CPI, ще обясня накратко в следващите няколко реда.

DPI (от анг. dots per inch - точки за инч) и CPI (counter per inch - брояч за инч) са общо взето една и съща мерна едница с различни имена. Те служат за измерване на чувствителността на сензора (оптичен или лазерен) на мишката. С две думи колкото по-големи са стойностите на DPI/CPI, толкова по прецизна е тя. По-общоприето е съкращението DPI, но SteelSeries казват "DPI е термин при принтерите и няма нищо общо с движението на мишката". Именно за това в характеристиките на мишките с тази марка фигурира термина CPI, който според тях е правилен. А кой в действителност е правилен - DPI или CPI? Хамлет би казал, че това е въпросът, но това в конкретния случай нас не ни вълнува толкова много. Затова, решете сами.


19 одобрения
0 неодобрения
Етикети:
SteelSeries Kinzu Optical SteelSeries Kinzu Kinzu тест геймърска мишка евтина геймърска мишка ревю спецификации данни размери цена