Ревю: Antec Dark Fleet DF-85
5 август 2010 |
skill level 2/5:

Ревю: Antec Dark Fleet DF-85

Не, нямам нужда от тази кутия. Но я искам!

11433 прочитания
17 одобрения
4 неодобрения

Драгомир "Duffer" Дончев

 Това беше правоъгълен блок, три пъти по-висок от него, но достатъчно тесен, за да го обхване с ръце. Бе направен от някакъв напълно прозрачен материал. Всъщност той мъчно можеше да бъде забелязан, освен когато лъчите на изгряващото слънце проблясваха по ръбовете му. Тъй като Муун-Уочър никога не беше виждал лед или дори кристално чиста вода, нямаше естествен предмет, с който да може да го сравни. Несъмнено предметът беше доста привлекателен и при все че мъдростта диктуваше да се отнася предпазливо към всичко ново, той не се колеба дълго и се промъкна до него. И тъй като нищо не се случи, той протегна ръка и почувства студена твърда повърхност....”

 

2001: A Space Odyssey, Arthur C. Clarke

 

Приковаващ вниманието откъс. Емоционален моментум, описващ сблъсъка на човешкия интелект с явление, с феномен, притежаващ пропорции отвъд неговите способности за възприятие, за осмисляне. Застинал в мрачна тайнственост, Обелиска на Артър Кларк стои на sci-fi сцената вече над четири десетилетия, за да ни напомня, че не всяко непознато е заплаха. Че един и същи огън и изгаря и дава светлина.

 Когато за пръв път се сблъсках с флагмана в новата Dark Fleet серия на Antec мисълта ми, като еластично, ластично въже (каквато обикновено е) внезапно се отплесна именно в тази посока. И както обикновено става в такива случаи, веднъж разлюляно махалото на интелекта трудно спира движението си просто така. Амплитудата му расте, а честите „застивания” в една или друга точка от процеса на размишление са само временни спирки по пътя към прозрението. 

Dark Fleet (или по-простичко DF-85) в цялата й прелест

 Why the philosophy?” ще ме попиташ. Може би защото Antec са един от малкото производители на РС кейсове, които правят как да се изразя... емоционално вълнуващи продукти. Колегите от extremetech.com са измислили термин за целта „The Cool Factor”. Всъщност не знам дали авторството е тяхно, но смисловия заряд на израза определено попада в десетката.

Та идеята е такава: в една или друга (често невъзможно висока) степен този фактор неизменно присъства във всеки, абсолютно всеки един модел на компанията. Безкрайно далеч съм от мисълта да сравнявам несравними неща тук – искам да бъда разбран правилно. Nine Hundred Two си имаше солиден Cool Factor. Two Hundred  също. Когато по-късно през месеца (живот и здраве!) стане дума за сравнително евтина кутия като Asgard на Xigmatek, ще се убедиш, че дори тя притежава частица от тази дзен еманация.  

Мисълта ми тук е, че когато се разглежда продукт като DF-85 нещата трудно могат да се ограничат до чистата прагматичност, сухите факти или не дай си боже – още по-сухите цифри. Фактора „Cool”, фактора „Емоция”, погледа към естетическата страна на въпроса е не просто неизбежен – той е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.

 


17 одобрения
4 неодобрения
Етикети:
Antec кутия за компютър Dark Fleet DF-85 геймърска кутия кутия за ентусиасти Антек Дарк Флийт ДФ-85